Jaarcongres in beeld

Beeldverslag van het AWVN-jaarcongres op 1 oktober 2018 in Carré, Amsterdam

Tekst
Teun Knip
Fotografie
Liesbeth Dingemans

 

Harry van de Kraats lanceert tijdens het congres de tien ideeën voor vernieuwing. Die hadden eerder op de dag al de nodige aandacht van pers en publiek getrokken. Trouw opende de krant met ‘een uniek pleidooi van een werkgeversorganisatie’. In het interview stelt Harry van de Kraats dat ‘kansen, rechten en plichten steeds schever verdeeld raken’ en dat ‘de huidige conjunctuur dwingt tot actie’. Het Financieele Dagblad wijdde eveneens de voorpagina aan de AWVN-publicatie. Onder een ietwat schreeuwerige chocoladeletterkop is te lezen hoe AWVN om betrokkenheid van werknemers bij de cao wil vergroten. Belangrijk, volgens Van de Kraats, ‘want bedrijven hebben countervailing power nodig’.
Van de Kraats moest al vroeg aan de bak om de AWVN-ideeën live toe te lichten. Om half zeven in de ochtend was hij te gast in BNR Ochtendspits, en even later was het tijd voor een interview bij NPO Radio 1. Daar ging Van de Kraats in op het competentiepaspoort. Ook het AD ging daar nader op in. ‘Zo willen werkgevers de baankansen van werkzoekenden vergroten’, kopte de website van de krant. Competenties inzichtelijk maken is nodig, zegt beleidsadviseur Hendrik Noten in het artikel, want ‘wat iemand kan, is steeds minder af te lezen aan een diploma’. Daarnaast had het radioprogramma Stand.nl (NPO 1) als stelling van de dag: ‘Zzp’ers en ondernemers moeten zich verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid’. De luisteraars schaarden zich met een meerderheid (64 procent) aan de kant van AWVN en stemden dus vóór de stelling.
Op Twitter noemde Dennis Wiersma (Tweede-Kamerlid VVD) de WerknaarwerkWet een mooi idee. Aan de andere kant van het spectrum deed Bart van Kent (Tweede-Kamerlid SP) de oproep om snel werk te maken van de plannen voor meer zekerheid bij ziekte. Zelfbenoemd omdenker Roger van der Kraan sloot af met misschien wel de mooiste tweet van de dag: ‘Nederland heeft meer Harry nodig. Diepe buiging.’

De minister van SZW, Wouter Koolmees, liet weten het initiatief van AWVN van harte toe te juichen, want ook de minister voelt het ongeduld om het arbeidsrecht en sociaal stelsel te moderniseren. Het competentiepaspoort noemde hij een bijzonder interessant idee dat past in de visie van het kabinet op een leven lang ontwikkelen. Hij bestempelde de agenda als een pleidooi voor nieuw denken en nieuw doen. ‘Nu is het een kwestie van doen,’ besloot de minister.

‘Als u de volgende keer in een bus zit, moet u eens goed opletten wat een chauffeur nog meer doet dan besturen. Daar kan geen robot tegenop.’ En dat is ook een belangrijke reden dat de ‘gevreesde robot-apocalyps’, in elk geval vooralsnog, achterwege is gebleven, aldus econoom Robert Went, verbonden aan de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Wel vindt hij dat mens en robot snel beter met elkaar moeten leren samenwerken.
Verder is het van groot belang dat de arbeidsmarkt pluriform is, maar dat kan alleen als vast, flex en andere vormen van werkrelaties niet met elkaar concurreren. Went pleitte voor ‘nieuwe soorten zekerheden voor alle soorten werk’. En in ‘de nieuwe wereld van werk’ dient werk simpelweg ook ‘goed werk’ te zijn. Dat betekent vanuit het perspectief van de werkende: ‘Controle en zeggenschap, fatsoenlijke arbeidsomstandigheden, en de mogelijkheid om de juiste balans te vinden tussen werk enerzijds en zorg- en privétaken anderzijds.’

Volksfilosoof Bas Haring ging op zoek naar de definitie van werk en kwam uiteindelijk uit op ‘activiteiten, werkzaamheden uitvoeren ten behoeve van een ander; tijd en inzet beschikbaar stellen aan een ander’. Hij was daarom, ondanks de voortschrijdende digitalisering en robotisering, niet pessimistisch over de arbeidsmarkt van de toekomst. ‘Ik zou tien jaar geleden echt niet bedacht kunnen hebben dat make-upinstructiefilmpjes maken of mensen coachen bij het opruimen van hun huis of bureaulades, volwaardig werk zou zijn.’

Niet allemaal waren ze lijfelijk op het AWVN-jaarcongres aanwezig, maar in videopresentaties gaven ze kort hun visie op de arbeidsmarkt van de toekomst: Kim Putters, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau, Marlies van Wijhe, algemeen directeur van het familiebedrijf Van Wijhe Verf B.V., Anneke Westerlaken, voorzitter CNV Zorg & Welzijn, Laurens Waling, oprichter van Part-up (‘een soort marktplaats voor het snel formeren van teams’) en Heleen Kuijten, directeur Human Resources bij Royal Schiphol Group.

Geplaatst op 3 oktober 2018