De werkplek van…

Stefan Boskamp is sinds maart 2018 HR-directeur bij groente- en fruitproducent Van Oers United. Hij heeft een kamer op het hoofdkantoor aan de Handelsweg in Ridderkerk.

Tekst
Heleen Boex
Fotografie
Martin Waalboer

Wat maakt uw werkplek bijzonder?

Kijkt om zich heen en lacht. ‘Deze kamer is niet zo bijzonder. Ik ben blij dat ik mijn plantje nog steeds in leven weet te houden. Ik vind het prettig dat ik een eigen kamer heb, dan lopen mensen toch makkelijker binnen voor een gesprek.’

Wat is het mooiste aan uw vak?

‘De mogelijkheid om in alle keukens te kijken, van productie tot financiën en van logistiek tot commercie. Ik ben er altijd benieuwd naar wat mensen beweegt om hun vak uit te oefenen. En ik ben altijd op zoek naar hoe je mensen in beweging houdt om dat vak leuk te blijven vinden. Als werkgever ben je, vind ik, verplicht om daaraan een bijdrage te leveren. Bijvoorbeeld door altijd te luisteren naar wat je mensen bezighoudt.’

Wie is uw grote voorbeeld?

‘Toen ik HR-manager voor Heineken in Afrika was, had ik een Franse directeur. Altijd een vlinderstrikje om, een heel gesoigneerde man. Hij kon met iedereen met hetzelfde gemak een gesprek voeren, van minister tot lopende band-medewerker, en hij had het vermogen iedereen even belangrijk te maken. Dat zie ik als rijkdom.’

Met welk HR-thema worstelt u?

‘Efficiënt en effectief met tijd omgaan. Van Oers is sinds 2015 onderdeel van het internationaal opererende Agrial. Van oorsprong is het een familiebedrijf; medewerkers voelen zich zeer betrokken bij het bedrijf en zijn daardoor geneigd alles op te pakken. Dat is mooi, maar nu we groter zijn gegroeid, loop je het risico soms de richting kwijt te raken. Daar moeten we als directie goed op letten.’

Wat is de ideale werknemer?

‘Die neemt verantwoordelijkheid voor zijn taken. ‘Mijn werk is van mij’ – wie dat zo voelt, gaat ook een stapje harder lopen. Ik vind het ook belangrijk dat een medewerker ervoor zorgt dat hij inzetbaar blijft. Niet alleen door trainingen te volgen en vaardigheden bij te houden, maar ook door letterlijk goed voor zichzelf te zorgen, gezond te blijven. Werk is (top)sport.’

Hoe ontspant u zich na een dag werken?

‘Ik sport veel, twee tot drie keer in de week. Ik speel sinds mijn tiende waterpolo en in de zomer maak ik zwemtochten in open water. Afgelopen weekend heb ik nog een rondje Maarsseveense plassen gezwommen. Verder hebben wij een tweeling van bijna zestien jaar met wie ik veel tijd doorbreng.’

Wat is uw advies voor beginners in het HR-vak?

‘Zorg dat je begrijpt wat er in jouw bedrijf gebeurt. Bij Van Oers moet je snappen hoe een zaadje de grond in gaat en groeit, hoe groenten moeten worden verpakt en vervoerd en wat dat betekent voor de kennis en vaardigheden van medewerkers. Maak HR niet te technisch, blijf nadenken over het doel.’

Geplaatst op 4 oktober 2018