Vakmensen behouden

Doe mee(r) met #Tiptrack

De krapte op de arbeidsmarkt neemt toe. Het wordt steeds moeilijker om goede vakmensen te vinden én te houden. Het is een taak van werkgevers om personeelsverloop te voorkomen. Daarom is het verstandig medewerkers de ruimte te geven om zich bij- of om te scholen, hun eigen functie vorm te geven en hun talenten te ontwikkelen. De AWVN-app Tiptrack helpt daarbij.

Tekst
Judith Prince


Tiptrack is een nieuwe, laagdrempelige – online – AWVN-tool voor werkenden en bestaat uit een app, een shop en een website. De app faciliteert werkenden om zelf de regie te voeren over de eigen duurzame inzetbaarheid. Tiptrack biedt de gebruikers inzicht in vier thema’s van duurzame inzetbaarheid: werk, ontwikkeling, gezondheid en financiën. De medewerkers geven via Tiptrack aan wat positief en negatief was aan hun werkdag en via persoonlijke tips krijgen zij inzicht in hun situatie. Ook kunnen ze doelen stellen. Vervolgens stimuleert Tiptrack hen om op allerlei manieren actie te ondernemen en de persoonlijke situatie te verbeteren en doelen te bereiken.
Neem contact op voor informatie en een demo via 070 850 86 50, info@tiptrack.nl of kijk op www.tiptrack.nl.

‘Werknemers zijn op, nijpend personeelstekort zet rem op economie’, kopte De Telegraaf op 6 maart. Volgens de krant zitten duizenden bedrijven met de handen in het haar omdat ze geen geschikte vakmensen kunnen vinden en/of behouden. Vooral vacatures voor chauffeurs, metselaars, verpleegkundigen en ict’ers zijn lastig in te vullen.

Tiptrack kan personeelsverloop in uw organisatie voor-komen. De door AWVN ontwikkelde app stimuleert medewerkers namelijk om zelf de regie in handen te nemen en in gesprek te gaan met de werkgever wanneer zij verbetermogelijkheden in het werk zien. Via de app geven medewerkers aan wat goed gaat en tegen welke problemen zij aan-lopen. Denk aan gezondheidsrisico’s op het werk, moeite met nachtdiensten, werken in lastige houdingen, zwaar en fysiek werk, vermoeidheid of niet meer weten welk werk nog bij hem of haar past.

Bespreekbaar

Vervolgens ontvangen zij persoonlijke, direct bruikbare tips om de eigen situatie te verbeteren. Bijvoorbeeld over hoe zij hun problemen bespreekbaar maken bij de leidinggevende. Of hoe zij de positieve dingen vasthouden en uitbouwen, zoals nieuwe vaardigheden leren op het werk, de ontwikkelmogelijkheden optimaal benutten en het gevoel van ‘lekker in je vel zitten’ vasthouden. Andere tips verwijzen naar relevante tests en tools die medewerkers gratis, via de Tiptrackshop, kunnen bestellen. Via Tiptrack kunnen werkgevers medewerkers ook hun bestaande aanbod aan trainingen en andere faciliteiten aanbieden.

Geplaatst op 26 maart 2018