55-plussers in actie laten komen

Doe mee(r) met #Tiptrack

Tiptrack voorkomt dat oudere medewerkers tot aan hun pensioenleeftijd minder of niet meer inzetbaar zijn. De app stimuleert 55-plussers om zich tijdig te oriënteren op hun loopbaan en te praten met hun leidinggevende over de mogelijkheden tot aan hun pensioen.

Tekst
Judith Prince


Tiptrack is een nieuwe, laagdrempelige online tool (zowel voor mobiel als bureau) voor werkenden, die door AWVN is ontwikkeld. De app faciliteert werkenden om zelf de regie te voeren over hun eigen duurzame inzetbaarheid. Tiptrack biedt de gebruiker inzicht in de vier thema’s van duurzame inzetbaarheid: werk, ontwikkeling, gezondheid en financiën. De medewerker geeft via Tiptrack aan wat positief en negatief was aan zijn werkdag en krijgt vervolgens via persoonlijke tips inzicht in de eigen situatie. Vervolgens stimuleert Tiptrack de gebruiker om op allerlei manieren actie te ondernemen en de persoonlijke situatie te verbeteren.
Neem contact op met AWVN voor informatie en een demo: 070 850 86 50, info@tiptrack.nl of kijk op www.tiptrack.nl.

Nog geen kwart van de medewerkers van 55 jaar of ouder bespreekt met zijn werkgever hoe zijn loopbaan tot aan zijn pensioen moet worden ingevuld. Voor veel 55-plussers zijn de mogelijkheden, zoals deeltijdpensioen, onbekend. Ook voelen zij weinig voor omscholing, een andere baan of minder salaris om inzetbaar te blijven. Driekwart van de oudere medewerkers verwacht dat hun werkgever hen helpt om langer door te werken. Dat bleek onlangs uit een onderzoek van overheidsplatform ‘Wijzer in geldzaken’, onder ruim 1.000 Nederlanders tussen 55 en 67 jaar in loondienst, uitgevoerd in het kader van de Pensioen3daagse 2017.

Regie nemen

Tiptrack zorgt dat oudere medewerkers eerder in actie komen. De app stimuleert hen zelf de regie in handen te nemen en in gesprek te gaan met de werkgever over de invulling van het werk in de aanloop naar de AOW-leeftijd. Via de app geeft de medewerker aan tegen welke problemen hij aanloopt. Heeft hij bijvoorbeeld meer inzicht nodig in zijn pensioen of de risico’s van het werk voor zijn gezondheid? Wil hij weten of hij eerder kan stoppen met werken? Of welk soort werk nog bij hem past?
Vervolgens ontvangt hij direct bruikbare tips die hem helpen bij het beantwoorden van deze vragen. Veel tips verwijzen naar relevante tests en tools die gratis beschikbaar zijn in de Tiptrackshop. De medewerkers worden geholpen aan de juiste zoekwoorden om een geschikte training of geschikt product te vinden in de shop. Werkgevers kunnen via Tiptrack hun oudere medewerkers ook het passende bestaande aanbod aan trainingen en andere faciliteiten aanbieden.

Geplaatst op 12 december 2017